Foto: Hannah McKay/Bildbyrån

Alan Smith: "Omöjligt att hitta någon som Aubameyang"

Publicerad: 2020-07-03 16:40 England

Alan Smith öste in mål i Arsenal och menar att Pierre-Emerick Aubameyang är den som ska fortsätta göra det nu.

Pierre-Emerick Aubameyang, 31, ryktas bort från Arsenal och har gjort det under en längre period.

En som hoppas att klubben behåller den gabonesiske anfallsstjärnan är Alan Smith.

Smith, i dag 57 år, gjorde själv 86 mål på 264 matcher mellan 1987 och 1995 i Arsenal.

– Det var redan illa när spelare som Cesc Fabregas och Robin van Persie lämnade för att vinna titlar, men då hade Arsenal i alla fall medlen för att ta in ordentliga ersättare, även om de inte var lika bra. I dag är läget annorlunda. Ekonomin ser annorlunda ut, och Arsenal är inte längre en Champions League-utmanare med samma attraktionskraft som under Arsene Wenger, säger Smith till London Evening Standard och fortsätter:

– Säljer Arsenal sin bästa spelare i dag förlorar de mycket mer än förr. Det är omöjligt att hitta någon som kan göra det Aubameyang gör. Glöm det. Det kostar alldeles för mycket. I stället får man då leta efter potential, någon som kan leverera om ett par år. Om det finns en chans att Aubameyang stannar, som Mikel Arteta antyder, måste klubben ta den. De kan offra och sälja andra, men inte den här killen. Klubben är för beroende av hans näsa för mål.

Smith tar även upp spelarens anfallskollegor.

Alexandre Lacazette har det tufft, Gabriel Martinelli är skadad och Eddie Nketiah är färsk i sammanhanget. Därför hade det skapats ett enormt tomrum om Aubameyang lämnar, ett tomrum som en potentiell ersättare inte hade kunnat fylla på en gång.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com