Foto: Bildbyrån

Rosell: "Neymar är det enda nyförvärvet som hade gjort skillnad"

Publicerad: 2020-07-03 14:19 Spanien

Barcelonas förre president Sandro Rosell kritiserar klubbens sätt att arbeta och lyfter fram vikten av att få in Neymar.

Det har stormat kring Barcelona på senare tid, trots att Lionel Messi – som ryktas bort – fortsatt producerar poäng.

Klubben har heller inte vunnit Champions League på fem år och nu uttalar sig Sandro Rosell, president mellan 2010 och 2014.

– Barcelona är för mycket saker just nu. Man måste sätta sig ner och diskutera, analysera. Man kan inte täcka allt, och allt som inte har med fotboll att göra gör att vi tappar slagkraft gentemot de stora klubbarna i Europa, som bara fokuserar på fotboll, säger han till Sport och fortsätter:

– Om jag hade fått värva en spelare? Neymar. Han är den ende spelaren, tillsammans med Messi, som verkligen gör skillnad. Han har en fantastisk närvaro på planen. Jag hade dock givetvis snickrat ihop två avtal - det ena med fokus på det sportsliga och det andra på beteendet.

Rosell har tidigare varit rådgivare till gamle presidenten Joan Laporta när denne tog över 2003.

Klubben var då på dekis, men fick in Ronaldinho som magiker och i vinterfönstret värvades Edgar Davids som energisk bollvinnare.

En stark vår senare slussades Ludovic Giuly och Deco in från CL-finalisterna Monaco och Porto, och en framgångsrik era tog sin början.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com