Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarby talar ut om "hemliga" förlängningarna

Publicerad: 2020-07-03 11:44 Allsvenskan

Hammarbys sportchef Jesper Jansson talar ut om erbjudandet som spelarna fått att förlänga sina kontrakt.

SportExpressen har tidigare rapporterat att Hammarby IF i samband med lönesänkningarna erbjöd alla spelare att förlänga med sex månader.

Tidningen skrev att mittbacken David Fällman är en av flera spelare som tackat ja. Något han själv bekräftade. Nu uttalar sig Jesper Jansson för Fotbollskanalen.

– Det hoppas jag väl. Vi ville ge något tillbaka. Sen tycker jag att det var en smart idé i förhållande till osäkerheten både för klubbar och spelare i dessa tider. Förhoppningsvis kan det skapa en trygghet både för klubben och inte minst spelarna, säger sportchefen till sajten.

Hammarby har dock inte gått ut med vilka som förlängt.

– Alla har den (möjligheten). Men sen har vi sagt att ursprungskontrakten gäller. Sen handlar det lite om hur länge vi behöver ha de här lönereduceringarna igång. Det beror på när vi väl får släppa in publik och så. Alla har väl varit positiva till det här, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Sportchefen menar att det inte är bindande och medger att det låter luddigt.

– Ja, det är lite luddigt. Vi vill ha våra affärshemligheter, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Muamer Tankovic har fortfarande ett kontrakt som löper ut sista juli. Serge-Junior Martinsson Ngouali har dock nappat på att förlänga året ut.

– Ja, mm. Det känns bra. Men framför allt är det här ett givande och tagande. Det måste kännas bra för spelaren också. För det är en osäker marknad, säger Jansson till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com