Foto: Hannah McKay/Bildbyrån

Arsenal hoppas behålla Aubameyang och Ceballos

Publicerad: 2020-07-02 10:01 England

Arsenals tränare Mikel Arteta uttalar sig om situationen kring Pierre-Emerick Aubameyang och Dani Ceballos.

Pierre-Emerick Aubameyang, 31, sitter på ett kontrakt med Arsenal som löper ut 2021.

Skyttekungen jagas av flera storklubbar runtom i Europa. Men Mikel Arteta är hoppfull om att Aubameyang förlänger sitt kontrakt.

– Han är villig att stanna hos oss. Han är verkligen lycklig där han är, säger tränaren enligt Sky Sports och fortsätter:

– Han kan se vad vi försöker göra och förhoppningsvis kan han också utveckla vissa delar av sitt spel som han kan känna att han kan förbättra. Vi pushar honom varje dag. Jag lämnar det till fotbollsklubben och de äldre som slutför kontrakten.

Arteta hoppas också att Arsenal kan köpa loss mittfältaren Dani Ceballos, 23, från Real Madrid.

– Klubbarna har haft kommunikation. Jag gillar verkligen Dani och vad han ger till laget. När jag anlände var han inte tillgänglig eftersom han hade en svår skada, men han förstår vad vi försöker göra riktigt, riktigt fint och han har en stor personlighet när han spelar och tar bollen i alla områden på planen och ger oss kontinuiteten som vi behöver som ett lag för att kontrollera matcherna bättre, men också utan bollen, säger han enligt Goal.com.

– Löpningarna som han tar, tacklingarna, hela tiden med brytningar, hans önskan att vinna tillbaka bollen och hjälpa laget. Han har förbättrats så mycket och han ser ut som en riktigt bra spelare ut för tillfället, fortsätter Arteta.

David Lind
david@fotbolltransfers.com