Foto: Annegret Hilse/Bildbyrån

Milinkovic-Savic uppges vara Tottenhams drömvärvning

Publicerad: 2020-07-01 16:56 England

Tottenhams manager José Mourinho talar ut om transfermarknaden och med Eric Dier. Samtidigt kommer uppgifter om att Sergej Milinkovic-Savic är drömvärvningen.

Den engelske landslagsmannen Eric Dier, 26, sitter på ett kontrakt med Tottenham som löper ut 2021.

José Mourinho är mycket angelägen om att förlänga med Dier.

– Herr Levy säger att han vill att Eric ska signera en nytt kontrakt och Eric har sagt att han är mer än nöjd här, säger managern till Sky Sports och fortsätter:

– Han är mer än nöjd med sin situation, särskilt nu när han känner att vi har en viss idé för honom och laget. Han säger att han väldigt gärna vill stanna kvar, så jag hoppas att de kan nå en överenskommelse. 

Mourinho kommenterar även Tottenhams transferplaner.

– Det är normalt att ett lag som kvalificerar sig eller inte kvalificerar sig till Champions League, att det gör skillnad vad gäller den ekonomiska situationen, det är lätt att förstå och lätt att acceptera. De två bra sakerna är att Mr. Levy vill ha det jag vill ha, vad fansen vill ha, vilket är att vinna fotbollsmatcher och att försöka vinna troféer, säger han enligt ESPN.

– Det är det första och det andra som är bra är att vi inte behöver mycket. Vi behöver inte många spelare, vi behöver inte stora investeringar. Det är inte vår profil som klubb, med eller utan covid, med eller utan Champions League. Det spelar ingen roll vad som händer i tabellen, vi kommer lyckas förbättra vårt lag, vilket är vad vi vill, fortsätter Mourinho.

Samtidigt skriver Foot Mercato att Mourinho gjort Sergej Milinkovic-Savic, 25, till sin drömvärvning i sommar.

Den serbiske landslagsmittfältaren jagas sedan tidigare av bland annat Paris Saint-Germain och Lazio kräver omkring 100 miljoner euro för sin stjärna.

Milinkovic-Savic, som har kontrakt till 2024, har gjort sex mål och sju assist på 34 tävlingsmatcher den här säsongen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com