Foto: John Sibley/Bildbyrån

Merson: "Finns det någon värre i världen än Özil när laget inte har bollen?"

Publicerad: 2020-06-30 16:18 England

Kritik riktas av Paul Merson mot Mesut Özil, som behöver spela i ett fullt fungerande och framgångsrikt fotbollslag.

Mesut Özil anslöt till Arsenal för sju år sedan – och nu riktas skarp kritik av Paul Merson mot den kreative mittfältaren.

– För mig är Özil praktexemplet på en spelare som måste spela i ett ordentligt lag som dominerar matcher. Han måste spela i ett framgångsrikt lag och kan inte spela i detta Arsenal. Han kommer inte att ändra sin spelstil i den här åldern och Arsenal kommer inte att anpassa sin spelstil efter honom, säger Merson till Sky Sports och fortsätter:

– Han jobbar inte hem, jagar inga motståndare. Han måste spela i ett lag som varje vecka har 70 procents bollinnehav. Vi alla vet att om du ger Özil bollen hittar han dig. Om du inte gör det så kommer han inte att vinna tillbaka den oavsett om det är för kärlek eller pengar. Han är inte alls intresserad när laget inte har boll. Hur kan man ge en sådan spelare 350 000 pund i veckan när vi alla visste att det är hans spelstil?

Merson fortsätter att ösa på.

– Om han inte har bollen skulle jag säga attt han är en av de värsta spelarna i världen. Finns det en värre spelare i hela världen när dennes lag inte har bollen? Nämn en. Jag har aldrig sett någon så ointresserad när hans lag inte har bollen, men som kan bidra på andra sidan planen, säger Merson och fortsätter:

– Kan Arsenal bygga laget runt honom? Inte just nu. De kommer inte att ändra laget för honom. Han tar sina 350 000 pund i veckan och allt är guld och gröna skogar för honom. Vill han ens spela fotboll? Om han älskar fotboll måste han sänka lönen, men det är lätt för oss att säga. Ingen vill gå ner i veckolön med 150 000 pund, oavsett vad man tjänar. Vem är dum nog att kasta bort de pengarna?

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com