Foto: Hannah McKay/Bildbyrån

Parlour om Aubameyang: "Ingen är större än klubben"

Publicerad: 2020-06-30 15:44 England

Den gamle Arsenal-mittfältaren Ray Parlour menar att klubben måste vara tydlig med Pierre-Emerick Aubameyang.

Framtiden är oviss för Pierre-Emerick Aubameyang, som länge ryktats bort från Arsenal.

Det talas om klubbar som Barcelona, Inter och Juventus för den gabonesiske anfallsstjärnan.

En som i dag tar till orda är Ray Parlour, tidigare mittfältare i Arsenal.

Mikel Arteta kommer att slå sig ner med Aubameyang och säga att han verkligen vill ha kvar honom i klubben, men om spelare inte vill stanna och att han hellre vill spela Champions League så måste du som tränare fatta ett stort beslut, säger Parlour till Goal och fortsätter:

– Ingen är större än klubben. Jag vet att han är en väldigt viktig spelare och jag hade jättegärna sett honom bli kvar i klubben, men spelarna har makten nu. De kan ställa klubbar mot väggen om huruvida klubben ska behålla spelaren eller låta hans kontrakt löpa ut, som Arsenal gjorde med Aaron Ramsey, eller så får klubben fundera på hur mycket de kan få för spelaren och försöka ersätta honom.

Parlour är inte klar där.

– Ur Arsenals synvinkel tycker jag att det ekonomiskt hade gynnat klubben att ha kvar Aubameyang, eftersom han är en erkänd skyttekung. Han har anpassat sig, presterar ofta och om han säljs måste han ersättas. Sedan vet jag inte hur mycket han hade varit värd på dagens marknad, säger han och fortsätter:

– Man ser Timo Werner gå till Chelsea för 55 miljoner pund, men folk glömmer att utöver det har han en lön som ska betalas. Om han får 200 000 pund i veckan är det ytterligare 10 miljoner pund om året som man måste ta med i beräkningarna.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com