Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Scolari: "Sarri är den perfekta tränaren för Arthur"

Publicerad: 2020-06-29 19:20 Spanien


Arthurs äventyr i Barcelona lider mot sitt slut. Luiz Felipe Scolari tror att övergången kommer att gynna brassen.

Tidigare under måndagen stod det klart att Arthur, 23, lämnar Barcelona för att fortsätta karriären i Juventus.

Övergången träder dock i kraft först när säsongen är färdigspelad. Den tidigare brasilianske förbundskaptenen Luiz Felipe Scolari ger nu sin syn på Arthurs övergång.

– Turin är den ideala platsen för Arthur. Redan som 18-åring var det tydligt att det skulle gå bra för honom, då han spelade med blicken uppe, spelade bollen kvickt, undvek markeringar på sig själv och spelarna han passade, säger Scolari till Gazzetta dello Sport.

– Fysiskt är han inte så stark, men han har en känsla för positionering. Jag tycker att hans ideala roll är att spela som den andra mittfältaren, som distribuerar bollen. Han är inte en traditionell djupt liggande spelfördelare, inte heller en mer avancerad "trequartista" bakom anfallarna, fortsätter han.

Scolari menar att Juventus tränare Maurizio Sarri är rätt man för Arthur.

– Det är aldrig lätt att lämna Barcelona. Han hade andra förväntningarna och därför är italiensk fotboll det bästa alternativet för honom. Jag är säker på att han kommer att få ut det bästa av sig själv utan att tvingas till att byta spelstil. Jag känner Sarri och jag gillar honom verkligen, han är en världsklasstränare. Sarris anfallsmentalitet är väldigt intressant för Italien, han älskar kvalitetsfotboll. Arthur kan spela på en eller två touch, så Sarri är den perfekta tränaren för att han ska kunna uttrycka sig själv. Jag tror att det kommer att bli en underbar union.

David Lind
david@fotbolltransfers.com