Foto: Bildbyrån

Gyökeres: "Jag vet faktiskt inte vad de tänker"

Publicerad: 2020-06-29 14:30 Utlandsproffs

Viktor Gyökeres har varit utlånad till tyska St Pauli den här säsongen. Hur det blir med framtiden i Brighton är just nu oklart.

Den tidigare BP-talangen Viktor Gyökeres, 22, lämnar Tyskland nu när 2. Bundesliga är slutspelad.

Han sitter på ett kontrakt med Brighton som löper ut sommaren 2022. I en intervju med Fotbollskanalen talar han ut om framtiden.

– Brighton spelar fortfarande i Premier League och de har inte säkrat kontraktet än, även om de startade väldigt bra efter corona med vinst mot Arsenal och kryss mot Leicester. Det är inte klart än, så man får se om de är i Championship eller Premier League nästa säsong. Jag tror att man får ta det därifrån och just nu är det semester. Man får se vad de säger helt enkelt. Just nu är jag i Sverige och har inte pratat så jättemycket med dem om hur det blir nästa säsong. Jag tror att de just nu har fokus på vilken liga de ska vara i. Det är nog det som de är fokuserade på just nu, säger han.

22-åringen hymlar inte om att han gärna prövar sina vingar i Brigton.

– Man vill avvakta lite, men det är klart att man är sugen på att visa sig där eftersom att man tillhör den klubben, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

Anfallaren vågar inte sia om chanserna att få speltid i Brightons A-lag.

– Det får du fråga tränaren om, jag vet faktiskt inte vad de tänker. Det är svårt för mig att säga, säger Gyökeres till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com