Foto: Bildbyrån

"Konsekvensen blir att Ibrahimovic lämnar Milan"

Publicerad: 2020-06-28 16:08 Italien

Den italienske reportern avslöjar detaljer om den uppmärksammade konflikten mellan Zlatan Ibrahimovic och Milans vd.

För ett par veckor sedan kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic och Milans vd Ivan Gazidis rykt ihop med varandra i samband med lagets första träning.

Gazidis var för ovanlighetens skull på plats på Milanello för att diskutera lönesäkningar med spelarna, något som inte uppskattades av svensken.

Vito Angelè var först med att rapportera om incidenten, och i en intervju med SportExpressen återger han i detalj om bakgrunden till konflikten.

– Gazidis ville inte ha Zlatan i vintras, han återvände tack vare Zvonimir Boban och Paolo Maldini. Ibrahimovic exploderade eftersom han anser att Gazidis inte är tillräckligt nära laget, att han bara kommer till träningsanläggningen för att be spelarna att sänka sina löner, säger Angelè.

Relationen till Gazidis blev infekterad efter att Zvonimir Boban fått sparken och Ibrahimovic åkt hem till Sverige.

– När han åkte till Sverige förväntade han sig att Milan och Gazidis skulle ringa upp honom, vilket de inte gjorde. Det gjorde Ibrahimovic väldigt arg. Så när Zlatan fick tillfälle att konfrontera Gazidis på den första träningen efter uppehållet tog han tillfället i akt. Milan försökte tysta ner det, men det var ett allvarligt bråk. Ibrahimovic var aggressiv mot Gazidis och sa saker som ”Det här är inte mitt Milan” och ”Det finns inte längre någon passion, ingen tydlig plan”, säger han till SportExpressen.

Angelè är övertygad om att Ibrahimovic lämnar Milan efter säsongen.

– Det kommer inte vara aktuellt med exempelvis böter. Konsekvensen kommer bli att Ibrahimovic lämnar Milan. Om inget oförutsett händer.

Ibrahimovic har väntat på att Ralf Rangnick, som väntas ta över Milan, ska ta kontakt, men något samtal har han ännu inte fått.

Fiorentina och Hammarby IF pekas ut som tänkbara destinationer för 38-åringen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com