Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

"Ajdarevic skulle kunna bli en jävligt bra mittback"

Publicerad: 2020-06-25 09:42 Allsvenskan


Djurgårdens tränare Kim Bergstrand är övertygad om att Astrit Ajdarevic skulle göra det bra som mittback, men ett positionsbyte är inte aktuellt.

Djurgårdens IF lyckades aldrig ersätta backstjärnan Marcus Danielson, förutom att Jesper Nyholm anslöt strax innan fönstret stängde.

Nyholm är dock inte redo fullt ut efter sin långa skadeperiod. En som agerat mittback på träning är offensiva spelaren Astrit Ajdarevic.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand tonar dock ner att Ajdarevic kommer användas där, men tror att han hade löst det galant.

– Han har spelat en träning som mittback i ett tio mot tio spel dagen innan match sist. Jag ser inte honom som mittback. Däremot tror jag att om han ville skulle han kunna bli en jävligt bra mittback, säger han till SportExpressen.

Bergstrand förklarar varför han tycker det. 

– Han har en fantastisk spelförståelse, han är stor och stark och han har en fin vänsterfot. Så det skulle nog kunna passa Astrit alldeles utmärkt, säger han till SportExpressen.

Tränaren betonar att det just nu inte är aktuellt med Ajdarevic, men om det blir en akut mittbackskris kan situationen förändras.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com