Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Jesper Nyholm: "Det har varit lite småhot"

Publicerad: 2020-06-24 19:56 Allsvenskan

Djurgårdens nyförvärv Jesper Nyholm, som anslöt från AIK, berättar nu om den oväntade övergången.

Strax innan transferfönstret stängde den 13 juni skrev mittbacken Jesper Nyholm, 26, på för Djurgårdens IF.

Något som skapade starka reaktioner bland en del AIK-fans. I en intervju med Fotbollskanalen berättar Nyholm att han hade ett annat alternativ.

– Det har ju varit om jag velat gå till Jönköpings Södra och spela för ingenting. Bara för att få matchtid. Det kunde jag gjort. Men då hade jag gått ner en division och det är skillnad. Jag har ju varit där nere, så jag vet ju ungefär hur mycket som kollas där nere och hur mycket som kollas här (i allsvenskan). Då kände jag: ”Då kan jag lika gärna försöka vara kvar så högt upp som jag bara kan”, säger han.

Istället blev det ett 18 månader långt kontrakt med Djurgården, som kan brytas efter sex månader.

– Säg att det inte går: då är det tack för att jag fick försöka. Då kommer jag vara tacksam över att jag fick chansen. Jag är oerhört tacksam gentemot Djurgården, och AIK sedan tidigare, säger Nyholm till Fotbollskanalen.

Mittbacken berättar om reaktionerna efter den oväntade övergången.

– Det har varit olika så klart. Det är många som tycker att jag är otacksam (gentemot AIK) och sen är det många som är glada för min skull och för min resa. Självklart är det många i AIK som tycker att det är jobbigt, att jag har fått träna där och sen blir det så här. Det blir svårt. Om det inte erbjuds något, och det inte kan erbjudas något, då är det jävligt svårt. Det är svårt att säga att man ska vänta sex månader och se vad som händer då, jag har ingen aning om vad som händer om sex månader. Jag tog min chans, säger Nyholm till Fotbollskanalen.

26-åringen medger att det kommit lite hot från arga fans.

– Det har varit lite småhot, lite om benbrott och sådär. ”Judas” och så, säger Nyholm till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com