Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Jesper Nyholm: "Det blev en sista-minuten-grej"

Publicerad: 2020-06-23 15:50 Allsvenskan

Förre AIK-backen Jesper Nyholm talar ut om sin övergång till rivalen Djurgården.

Precis innan det svenska transferfönstret stängde skrev Jesper Nyholm på för Djurgårdens IF.

Mittbacken erbjöds inget nytt kontrakt av AIK efter förra säsongen. Nyholm har inte spelat match sedan våren 2018 på grund av ett benbrott.

I en intervju med Djurgårdens hemsida berättar Nyholm om sin övergång.

– Det blev ju en sista-minuten-grej och ett kontrakt erbjöds så jag tog chansen, säger 26-åringen och fortsätter:

– Jag råkade ut för ett benbrott där båda benpiporna gick sönder i mars 2018. Det blev lite hafsigt på sjukhuset och jag hamnade på fel avdelning där jag istället skulle varit på ortopedi. Det var ett öppet benbrott där bakterier kom in och gjorde så att det blev en infektion. Sen blomstrade det till därifrån och infektionen gjorde så att det blev för högt tryck i benet med copartment-syndrom. Jag fick höra att ”jag aldrig kommer att spela fotboll igen” och att ”jag ska vara glad för om foten inte bara hänger”.

Efter en lång och jobbig väg tillbaka hoppas Nyholm spela match igen. Men formen är ännu inte på topp.

– Jag skulle inte säga att jag kan spela 90 minuter var tredje dag. Men alla vet vad jag är sajnad för och är fullt medvetna om rehabsituationen. Så vi har gjort en del tester och jag tror att jag kan köra full träning den här veckan, säger han till hemidan.

– Jag är en snabb mittback som läser spelet och går gärna in i närkamper med allt jag har. Även fast man ser lite tunn ut så smäller det i duellerna, fortsätter Nyholm.

Nyholm känner sedan tidigare tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

– Elliot Käck känner jag bra sedan tiden i Sirius och jag har inte särskilt svårt att komma in i en grupp. Det brukar rulla på ganska bra, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Nu är jag ju inte Stockholmare men det brukar ju vara så att har du valt ett lag så är det det som gäller hela vägen. Men för mig var det här en chans som kom och då tog jag den.

David Lind
david@fotbolltransfers.com