Foto: Bildbyrån

Inga nya afrikaner aktuella för AIK - öppnar för Balkan

Publicerad: 2011-09-20 01:23 Allsvenskan

AIK har följt upp Bangurornas succé med scoutingresor i Västafrika. Men några nya afrikaner är inte aktuella i dagsläget. Istället öppnar sportchefen Jens Andersson för spelare från Balkan.

AIK hade nyligen scouter på plats i Västafrika. Något konkret rörde det sig dock inte om denna gång, om man får tro sportchefen Jens Andersson.

Scoutingresan rörde i första hand spelare baserade i västafrikanska länder som Liberia, Ghana, Guinea och Sierra Leone.

– Det finns i dagsläget ingen spelare som vi kommer att gå vidare med utan det var mer än resa för att se utbudet i Västafrika, säger Andersson till fotbolltransfers.com.

Enligt Jens Andersson kan dock fler scoutingområden bli aktuella snart.

– Just nu skrivs det mycket om Västafrika i och med att de spelare vi tagit därifrån varit lyckosamma. Men det kan bli så att vi hämtar spelare från andra områden också, exempelvis före detta Jugoslavien, säger sportchefen till fotbolltransfers.com.

– Vi tittar dagligen på spelare och de flesta vi scoutar är baserade i Sverige, men det är inte lika intressant att skriva om som utländska nyförvärv, fortsätter Andersson.

AIK har tidigare kopplats ihop med Superettans 18-årige skyttekung Branimir Hrgota i Jönköpings Södra.

– Jag känner till honom, mer än så kan jag inte säga, säger Jens Andersson till fotbolltransfers.com.

Vad är statusen på Lalawele Atakora i dagsläget?

– Vi kommer inte att ta något beslut kring honom förrän efter säsongen. Väljer vi att behålla honom måste vi köpa loss honom från Liberty i Ghana som han är utlånad från.

Carl Bengtsson