Foto: Bildbyrån

Fallenius: "Klart det är kul när större klubbar visar intresse"

Publicerad: 2020-06-22 11:31 Division 1

Brommapojkarnas talang Oskar Fallenius hymlar inte om att han gläds över att den danska Bröndby fått upp ögonen för honom.

IF Brommapojkarna flyttade upp Oskar Fallenius, 18, till A-truppen inför förra säsongen.

Ytteranfallaren gjorde tre mål på 18 matcher i Superettan förra året, varav hälften från start.

I år får talangen ta ett större ansvar då BP är tillbaka i division 1.

– Absolut så känner jag ett större ansvar, jag är lite mer åt det bärande hållet det här året än förra, säger Fallenius till SportExpressen.

BP har inlett säsongen starkt och toppar Ettan Norra.

– Vi hade tagit in många erfarna spelare och hade en trupp med stor allsvensk bakgrund och en startelva som vad jag vet hade gjort otroligt många tävlingsmatcher på hög nivå. Men det blev lite fel redan från början och vi kom aldrig riktigt in i ett visst spelsätt, säger Fallenius till SportExpressen.

I våras bekräftade BP att danska storklubben Bröndby IF visar intresse för 18-åringen.

– Klart det är kul när större klubbar visar intresse, det är ett visst kvitto. Men det gäller att man inte hamnar för mycket bland molnen utan är ödmjuk och har fötterna på jorden. Då borde det gå bra, säger Fallenius till SportExpressen.

– Just nu blickar jag bara en dag framåt, fokuserar på serien och att göra det så bra som möjligt med BP. Jag vill hjälpa vårt lag så gott det går sedan får vi se vad som händer. Just nu har jag bara fokus här, fortsätter han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com