Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Officiellt: Leonard Zuta klar för BK Häcken

Publicerad: 2020-06-22 10:10 Allsvenskan

Precis som Fotbolltransfers.com tidigare avslöjat återvänder ytterbacken Leonard Zuta till BK Häcken.

BK Häcken bekräftar på sin officiella hemsida att Leonard Zuta, 27, är klar för klubben.

Den allsvenska klubben skriver att ytterbacken brutit sitt kontrakt med turkiska Konyaspor och ansluter som bosman.

Zuta skrev på innan fönstret stängde och Häcken har väntat på hans speltillstånd. Det är nu klart. 

– Jag är glad att vara tillbaka i BK Häcken, den klubb som fostrade mig från en juniorspelare till A-lagspelare och som därigenom gav mig möjligheten till ett utlandsäventyr. Mitt signum har alltid varit att agera så professionellt som möjligt och alltid ge allt på varje träning och match för den klubb jag representerar. Jag hoppas kunna bidra på bästa möjliga sätt, säger Zuta till hemsidan.

Sportchefen Sonny Karlsson är nöjd med värvningen.

– Leo är en spelare som vi länge hoppats på att en dag få tillbaka till oss. Nu blev det under speciella omständigheter och i den här situationen – med hans Fifa-ärende med Konyaspor och vår ekonomiska situation på grund av corona – har vi hjälpt varandra. Det är ett avtal som inte belastar vår ekonomi nämnvärt, säger han till hemsidan.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat en lösning där vi får hem Leo. Det är en bra spelare med meriter på bra europeisk nivå och det är dessutom ”vår” spelare, en BK Häcken-spelare. Det betyder mycket för klubben att kunna presentera en sådan återvändare, fortsätter Karlsson.

David Lind
david@fotbolltransfers.com