Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Behrang Safari: "Det vore ett jäkligt märkligt avslut"

Publicerad: 2020-06-21 12:30 Allsvenskan

Malmös vänsterback Behrang Safari sitter på ett utgående kontrakt. Nu talar han ut om framtiden.

Behrang Safari, 35, återvände till Malmö FF inför säsongen 2016.

Den tidigare landslagsbacken har varit bänkad de två inledande seriematcherna den här säsongen.

Safari hoppas dock flåsa Jonas Knudsen i nacken gällande startplatsen.

– Extremt mycket hoppas jag. Det ska vara bra konkurrens mellan oss, egentligen ska ingen vara given, säger Safari till Kvällsposten.

Safaris kontrakt med MFF löper ut efter den här säsongen.

– En speciell sits. Klart att man tänkt på det. Kroppen känns fortfarande bra, förra säsongen gick ju hur bra som helst. Jag är än i dag väldigt tävlingsinriktad och jag älskar sporten mer än något annat. Jag känner inga klara tecken på att det är dags att lägga av, men det är ju inte bara upp till mig heller, säger han till Kvällsposten.

35-åringen menar att det inte finns några garantier att MFF erbjuder en förlängning.

– Det beror ju helt på hur säsongen ser ut. Malmö är en toppklubb. Skulle jag vara mer av en börda än en tillgång tror jag inte att de förlänger. Jag har inte tänkt jättemycket på det här. Mitt fokus är att spela och göra allt för att vinna SM-guld, säger han till Kvällsposten.

Allsvenskan spelas just nu utan publik på grund av pandemin. Safari menar att det kan bli ett udda avslut om karriären avslutas efter säsongen.

– Jag håller med dig, det vore ett jäkligt märkligt avslut. Att få Rosenbergs avslut kan jag inte direkt önska mig, det finns nog inte någon i fotbollens historia som avslutat på det sättet som han gjorde. Men att få avsluta inför familj, vänner och lite supportrar som man berört skulle vara trevligt i alla fall, haha, säger Safari till Kvällsposten.

David Lind
david@fotbolltransfers.com