Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Balzaretti: "Pirlo och Tonali hade varit fantastiska ihop"

Publicerad: 2020-06-18 17:31 Italien


Federico Balzaretti hyllar Sandro Tonali och menar att denne är redo för större klubbar än Brescia.

Sandro Tonali målas upp som Italiens näste storspelare efter sin succé i Brescia.

Dessutom har mittfältaren jämförts med Andrea Pirlo, något som gamle vänsterbacken Federico Balzaretti resonerar kring.

– Han är helt annorlunda jämfört med Pirlo, men hade kunnat spelat ihop med honom. Han är nog mer fysisk än Pirlo och därför hade de två varit fantastiska ihop. Andrea har å sin sida sin överlägsna speluppfattning och kan spela under press. Tonali har det inte än, säger Balzaretti till Stats Perform News och fortsätter:

– Men självklart är Tonali en fantastisk karaktär. Hans defensiva siffror är väldigt höga i ligan. När man tittar på honom i tio eller 15 minuter förstår man att han kommer att bli en landslagsspelare de kommande 15 åren.

Balzaretti är inte klar där.

– Han är en otrolig spelare och redo för de absoluta toppklubbarna i Europa. Sedan, om det blir Juventus, Inter, Bayern München eller Chelsea, det vet jag inte om det spelar ingen roll. Han är redo för nästa steg.

Balzaretti hyllar även Romas juvel Nicolo Zaniolo.

– Han är en modern spelare. Han har otrolig kraft, är snabb, har bra tillslag och kan spela centralt, på kanten, i en nummer tio-roll… Han är en komplett mittfältare, en offensiv mittfältare. Trycket i Roma är enormt, men hans påverkan var större än så. Det är bara när man är speciell som man åstadkommer det han åstadkommit.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com