FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Nära dö i corona – nu är Kamal Mustafa klar för Assyriska BK

Publicerad: 2020-06-18 20:50 Övriga Sverige

Kamal Mustafa berättar om coronakampen han nästan förlorade. Samtidigt har han skrivit på för Assyriska BK, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

I slutet av mars drabbades Kamal Mustafa, 28, av coronaviruset, Covid-19.

Den tidigare IFK Göteborg-talangen har berättat om kampen, om hur han inte vågade sova, om paniken som tog över.

I dag kan Fotbolltransfers.com avslöja att mittfältaren är tillbaka på planen. Han är klar för Assyriska BK i division 2.

– Jag känner tränaren, spelarna och i princip hela laget. De satsar och jag vill stanna i Göteborg, vilket innebar att det var en bra lösning. Jag är med på träningarna, blir starkare för varje dag och andningen blir bara bättre, säger han.

Har det funnits intresse från elitklubbar?

– Ja, från klubbar i Superettan bland annat, men då jag hamnade på sjukhus vet jag egentligen inte om jag kommer att komma tillbaka fullt ut. Det blir bättre hela tiden, men allt är en bonus just nu.

Mustafa, med ett förluftet i Falkenbergs FF i Allsvenskan, hymlar inte om att han ser på livet på ett annat sätt i dag.

– Jag höll på att dö för två månader sen och nu är man tillbaka igen. Självklart ser man på livet och fotbollen annorlunda. Man tar inga små tjafs med folk, och man njuter av sporten man älskar, säger han till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Allt var jättetufft. Det är svårt att beskriva, men jag hoppas att ingen får uppleva det. Så illa var det. Sedan var stödet enormt. Folk från ABK (Assyriska BK) ringde, vänner och familj fanns där, gamla lag jag spelat i och till och med klubbar jag inte ens spelat i erbjöd mig att komma och hålla igång hos dem.

I Assyriska hoppas Mustafa, som i fjol spelade för IK Oddevold, få upp ångan över 13 seriematcher på sex månader.

– För oss hade det varit bättre med dubbla möten i och med att vi har ganska bred trupp, men man får se det positiva i det. Man får ta match för match och bara köra. Jag visste vilka spelare som fanns i ABK när jag skrev, så jag hoppas och tror att det blir bra.

Nu när du är tillbaka – hur är det med drömmarna?

– Självklart har jag fortfarande drömmar inom fotboll, annars hade jag lagt av. Alla som känner mig vet att jag är en träningsnarkoman. Nu tänker jag komma tillbaka och köra sex månader, så får man sätta upp nya mål nästa år. Jag ger inte upp drömmarna. Jag gör inget för skojs skull.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com