Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Marcus Berg om varför det inte blev IFK Göteborg

Publicerad: 2020-06-18 10:35 Utlandsproffs

IFK Göteborg ville värva Marcus Berg i sommar. Men till slut blev det en förlängning med Krasnodar. Nu förklarar anfallaren.

Den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg, 33, tränade med IFK Göteborg när ligorna stod still på grund av pandemin.

Den allsvenska storklubben uttryckte sin önskan att värva hem sin tidigare skyttekung. Men till slut förlängde Berg med ryska Krasnodar till sommaren 2021.

– Det har varit på gång ett tag så jag har varit ganska inställd på att köra ett år till här, framför allt nu när EM blev flyttat så kändes det som ett väldigt bra alternativ när de ville förlänga. Och det är klart att jag är glad och stolt över det, att de ville förlänga, säger Berg till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det är ett kvitto på att det gått bra. Och det känns bra att inte behöva byta miljö inför ett såhär viktigt år, utan jag kan stanna kvar där jag känner till vardagen och laget och träningar och allt som flyter på bra. Det var det som vägde över och gjorde att vi tog beslutet att tacka ja.

Att sommarens EM flyttats till nästa år påverkade beslutet att inte återvända till Blåvitt just nu. Berg vill förbereda sig så bra som möjligt inför mästerskapet.

– Ja, absolut. Hade det varit EM i år så hade man kanske känt annorlunda. Eftersom vi heller inte spelat klart ligan utan har åtta matcher kvar och har en bra chans att nå Champions League så var det också en stor orsak. Det är en stor dröm och ett mål jag har i min karriär, säger Berg till Fotbollskanalen.

33-åringen känner att hans odds att bli uttagen och spela i EM är större om han är kvar i samma miljö.

– Ja, lite så. Det andra stora alternativet var att flytta hem annars. Och det blir också en omställning även om man är svensk så är det längesedan man bodde där. Då ska man in mer i ett ”normalliv” för familjen. Det tar på krafterna att byta miljöer, så det kändes som det bästa att få vara kvar just nu, säger han till Fotbollskanalen.

Berg medger att han diskuterade sin framtid med IFK Göteborg, men vill inte avslöja om han fick ett konkret bud.

David Lind
david@fotbolltransfers.com