Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Tim Prica: "Måste vara lite kaxig och ta plats"

Publicerad: 2020-06-15 11:17 Allsvenskan


Malmös lovande anfallare Tim Prica vill ta för sig den här säsongen och klagar inte över den stenhårda konkurrensen.

I en intervju med Kvällsposten får Tim Prica, 18, frågan om det gått snabbare än han trott att klättra i Malmö FF inför den här säsongen.

– Både ja och nej. Jag kom in med inställningen att jag skulle försöka göra ett så bra år som möjligt, och då måste man vara lite kaxig och ta plats. Många kommer kanske upp och är med på träningar men vågar inte smälla på riktigt eller ta avslut när de vill. Jag tycker att jag tar plats på träningarna. Då får man också ta skit från lagkamrater, men det är bara att ge och tillbaka, med smällar och sånt, säger han.

Prica är anfallare och det är en position där konkurrensen är stenhård, i synnerhet då Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen anslutit.

MFF-talangen är dock inget annat än glad över att Toivonen värvats sent inför premiären.

– Man blir glad, det är ju Ola. Jag har sett honom spela VM för fan, haha. Jag kan inte säga så mycket negativt om det. Det är bra med konkurrens. Det är fortfarande mina medspelare och jag vill deras bästa. Vi pushar varandra på träningen hela tiden, det blir bättre då till slut. Man får också tänka att det är mycket matcher och vi kommer att behöva många spelare, säger Prica till Kvällsposten.

Prica, vars kontrakt är utgående och jagas av Rosenborg BK, är tydlig med att han gillar den nye tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Han gillar att snacka med spelare även om du är ung. Han snackar med alla och får med oss på ett bra sätt. Sedan kan han vara seriös när det behövs. Uwe var mer av den gamla typen, han hade inte samma relation som Jon har till oss. Vi spelar ju också annorlunda nu. Vi spelar en fotboll som jag gillar mer. Sen tyckte jag att det var okej med Uwe också, men nu känns det verkligen som att alla i laget gillar det. Vi trivs och det finns inget negativt tycker jag, säger han till Kvällsposten.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com