Foto: Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

Nuno Gomes: "Chiesa är redo – men borde stanna"

Publicerad: 2020-06-09 16:35 Italien


Förre anfallaren Nuno Gomes menar att Federico Chiesa är tillräckligt bra för att flytta, men att en fortsättning kan göra honom gott.

Federico Chiesa, 22, har imponerat i Fiorentina och under en längre period ryktats bort.

Klubbar som Inter, Juventus, Chelsea och Manchester United ska vilja ha den italienske landslagsyttern.

Nu uttalar sig Nuno Gomes, den gamle anfallaren som spelade i Fiorentina mellan 2000 och 2002.

– Enligt mig borde en ung spelare som Chiesa stanna i Italien. Det hade varit det bästa för honom. Han är fortfarande 22, så ett par säsonger till skulle vara bra för honom innan han flyttar utomlands, säger Gomes till Stats Perform News och fortsätter:

– Han är dock sannerligen redo för La Liga eller Premier League. Han har redan gjort flera landskamper och har så mycket erfarenhet av Serie A, en väldigt tuff liga. Han skulle vara redo för ett utlandsäventyr, men beslutet måste vara hans och Fiorentinas.

Gomes drar sportsliga paralleller till sin förre lagkamrat Enrico Chiesa, pappa till Federico.

– När jag tittar på Federico ser jag Enrico, en så begåvad anfallare. Jag har knappt sett någon skjuta som Enrico. Han hade alltid för avsikt att skjuta och var fantastisk på fasta situationer. Oavsett fot var skott något enkelt för honom, säger Gomes och fortsätter:

– När jag ser Federico ser jag verkligen en bit av hans far - stilen, snabbheten, enkelheten när han tar avslut utan att tveka och det kraftfulla tillslaget som hans far hade. Mycket med Federico påminner om pappa Enrico.

Federico Chiesa har gjort sex mål och tre assist i en pausad liga den här säsongen.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com