Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: Akinkunmi Amoo klar för Hammarby

Publicerad: 2020-06-08 11:46 Allsvenskan

Den nigerianske jättetalangen Akinkunmi Amoo, 18, har skrivit på för allsvenska toppklubben Hammarby IF.

Hammarby IF meddelar på sin officiella hemsida att Akinkunmi Amoo är klar för klubben.

Den 18-årige mittfältaren ansluter från Sidos FC och har signerat ett fyraårskontrakt.

 – Vi har jobbat tillsammans med Amoo, eller ”Akin” som han kallas, de senaste två åren. Det har varit en del intresse från andra klubbar, men vi har under den tid vi känt varandra byggt en stark relation och är vi väldigt glada att Akin valt oss, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till hemsidan och fortsätter:

– Vår tränarstab, våra spelare och inte minst Mikael Hjelmberg och Wadda Tamimi har varit högst delaktiga i att få Akin att känna sig som en del av familjen på Årsta. Med Akin får vi in en explosiv, spelskicklig och offensiv spelare med en fin vänsterfot. Men vi ska komma ihåg att han har just fyllt 18 år, så vi ska ha tålamod och jobba tillsammans för att utveckla Akins spetskvaliteter ytterligare.

Hammarbys vd Henrik Kindlund uttalar sig om värvningen.

– Vi har haft en överenskommelse med Amoo och hans familj, att om han vill välja oss när han fyllt 18 år så är han välkommen till Hammarby. Nu hälsar honom varmt välkommen till Hammarby. Även om vi har det tufft i dessa coronatider har vi känt att vi behöver stå vid vårt ord och därför har vi valt att gå vidare och skriva avtal med Amoo. Utöver det rent moraliska har vi också lagt ned väldigt mycket tid för att följa och utveckla Amoo som spelare, det skulle kännas tufft att slänga den insatsen över bord nu, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com