Krister Azelius.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Gigovic placeras i City och Arsenal: "Ligger något i surret"

Publicerad: 2020-06-06 18:15 Allsvenskan


Helsingborgs ordförande Krister Azelius talar ut om ryktena som placerar Armin Gigovic, 18, i storklubbar.

Det är Football Insider som i dag skriver att Manchester City och Arsenal visar intresse för Armin Gigovic.

Den brittiska sajten menar att Helsingborgs IF vill ha mellan 29 och 41 miljoner kronor för mittfältaren.

I en intervju med Fotbollskanalen bemöter Helsingborgs ordförande Krister Azelius de nya ryktena.

– Om de verkligen är intresserade kan jag inte svara på, men vi har inga kontakter med varken agenter eller klubbar gällande just City och Arsenal. Det vore välkommet, men jag fortsätter att säga att detta är något som ligger i surret. Det surras mycket kring "Giggo", vilket betyder att det finns mycket intresse, säger han till sajten.

Fotbolldirekt.se har tidigare skrivit att jättetalangen är på väg till en Serie B-klubb.

– Det stämmer inte. Det pågår inte förhandlingar med någon klubb. Det som har hänt är att vi tidigare har fått bud, men då har vi sagt "tack, men nej tack" – och då talar vi om före coronaviruset bröt ut, säger Azelius till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Vi har blivit kontaktade av klubbar som önskat värva Gigovic, men vi har avböjt. Men i övrigt, det är uppenbart att det finns ett intresse kring spelaren, men för oss är det just intressen om vi inte möter agenter. Till dess att det konkretiseras är det för mig öppna kort. Innan vi kommer in i en diskussion med klubben är det, som vi kallar det för, surr.

Gigovic har kontrakt med HIF över säsongen 2021. Klubbens ordförande berättar vilka länder det funnits intresse från.

– I surret handlar det om de ligor som du själv kan lista ut. Men det är ingenting rörande Spanien och inget från forna Östeuropa – utöver det rör det sig om de vanliga ligorna. Italienska ligan, Belgien, Holland, Frankrike. Det är det vi vet, det är ganska utbrett. Det finns nog ett rejält intresse för Armin i ligorna ute i Europa och jag blir inte förvånad. Hade det inte varit för corona hade vi varit i skarpare lägen, men jag blir heller inte förvånad om vi hamnar i ett skarpt läge under corona. Men som alltid, inte minst i den här branschen, det är pennan på pappret som gäller, säger han till Fotbollskanalen.

18-åringen spelade 14 allsvenska matcher för HIF förra säsongen, varav tio från start.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com