Foto: Phil Noble/Bildbyrån

"De Bruyne kan lämna Manchester City om..."

Publicerad: 2020-06-06 13:55 England

Belgiens förbundskapten Roberto Martinez menar att Kevin de Bruyne kommer överväga sin framtid om Manchester Citys avstängning kvarstår.

Den belgiske världsstjärnan Kevin de Bruyne, 28, har tidigare öppnat för en flytt, i synnerhet om Manchester City inte får spela Europafotboll de kommande två säsongerna.

Den engelska storklubben har straffats med en avstängning på grund av överträdelser av Financial Fair Play. De har dock överklagat och tror att Cas (Idrottens skiljedomstol) upphäver avstängningen.

Belgiens förbundskapten Roberto Martinez tror att De Bruyne kan söka sig vidare om Manchester City inte lyckas med sin överklagan.

– Kevin är en vinnare. Jag tror att han kommer överväga allt innan han tar ett beslut. Han kommer att ta hänsyn till om det finns en avstängning i Champions League, om tränaren, som han har en fantastisk relation med, blir kvar i klubben. Som ni kan föreställa er, detta är det ögonblick som en spelare som Kevin De Bruyne har sina bästa år och han har gett dem till Manchester City. Men sedan tänker du, "Vad kommer att hända de kommande fyra, fem åren?" Ingen kan ge honom goda råd, det enda rådet är det du känner som spelare, säger han till BeIN Sports.

– Det sista du har råd att göra är att avsluta din karriär och säga "Jag borde ha flyttat i det ögonblicket, eller jag borde ha stannat kvar." Kevin är väldigt mogen och tar hänsyn till allt. Om Man City har en avstängning kommer han naturligtvis att ta med det i sitt beslutsfattande, fortsätter Martinez.

David Lind
david@fotbolltransfers.com