Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Norling hyllar Tihi: "Han kommer spela"

Publicerad: 2020-06-06 13:06 Allsvenskan

AIK har flyttat upp Robin Tihi. Tränaren Rikard Norling hymlar inte om sin beundran för den lovande mittbacken.

I går meddelade AIK att man skrivit ett seniorkontrakt med Robin Tihi, 18, över säsongen 2023.

Rikard Norling berättar nu för Fotbollskanalen att backtalangen redan är redo att konkurrera om en startplats.

– Han kommer spela, så är det. Han har ju redan spelat och jag har svårt att se att han inte kommer spela en hel del, säger tränaren till sajten och fortsätter:

– Jag är glad för att det kommer upp unga killar från vår egen verksamhet, som är tillräckligt bra. Hans största spets just nu är att han är oerhört långt gången i sin professionalism. Han är väldigt driven kring sin egen förståelse för hur han ska maximera sig själv för att få ut så mycket som möjligt. Han är redo att betala det ganska höga pris som krävs för att bli riktigt bra.

Norling menar att Per Karlsson, 34, är medveten om att Tihi kommer utgöra ett hot om startplatsen.

– Jag har haft ett individuellt samtal, det har jag med alla spelare, med ”Pertan”. Då satt vi och pratade om det faktum att han nu har en ordentlig konkurrent som verkligen pockar på min uppmärksamhet. Det är bäste man som kommer spela. Samtidigt har ”Pertan” spelat X antal 300 matcher och det gör man inte om man inte är tillräckligt bra. Det som är intressant för ”Pertan” just nu tror jag är att försöka få till den bästa versionen av honom själv. Han har tränat kontinuerligt och ser väldigt stark ut. Det är ofantligt positivt att ha honom i laget. Sen är det inte min uppgift att tala i termer av kontrakt och så, men han har varit, är och kommer fortsätta vara väldigt, väldigt värdefull, säger Norling till Fotbollskanalen.

Karlsson sitter på ett utgående kontrakt med Solnaklubben.

David Lind
david@fotbolltransfers.com