Foto: Petter Arvidson/Bildbyråne

Hammarby på väg att rädda IK Frej Täby

Publicerad: 2020-06-05 16:18 Division 1

För att undvika konkurs har IK Frej Täby gått med på att låta personer knutna till Hammarby IF ta över verksamheten.

IK Frej Täby har tidigare bekräftat att de har stora ekonomiska bekymmer. Fotboll Sthlm har tidigare krivit att en konkurs är nära.

Division 1-klubben har sedan tidigare ett sportsligt samarbete med allsvenska Hammarby IF.

Nu skriver Frej på sin officiella hemsida att personer knutna till Hammarby visat intresse för att rädda klubben.

"Föreningen har sedan en tid ett samarbete, främst sportsligt, med Hammarby Fotboll. Samarbetet har varit framgångsrikt och är helt nödvändigt för att IK Frej Täby Herrfotboll ska kunna bedriva sin verksamhet på nuvarande nivå. Några personer knutna till Hammarby Fotboll har förklarat sig villiga att under rådande förhållanden ansvara för att lösa de kortsiktiga ekonomiska och organisatoriska utmaningar som IK Frej Täby Herrfotboll står inför. Den sittande styrelsen ser i nuläget mycket positivt på en sådan lösning och har i linje härmed beslutat att ställa sina platser till förfogande i syfte att föreningen ska få en styrelse med ökad möjlighet att nå fram till den angivna lösningen", skriver Frej.

Frej föreslår till årsmötet (den 15 juni) att Peter Kleve blir ny ordförande och att Patrik Niklasson, Mattias Fri och Fredrik Österberg blir ledamöter i styrelsen. Samtliga är idag aktiva i Hammarby.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Frejs nuvarande ordförande Stefan Dejemyr att en ny styrelse är ett krav för att den ekonomiska hjälpen ska komma.

– Det är så det är villkorat. Sedan ska man vara försiktig med att stänga alla dörrar. Men det är så det har diskuterats fram tills nu, ja, säger han till Fotbollskanalen och utvecklar:

– Det är Frejs förslag som kommer fram, det är på Frejs styrelses initiativ och det är Frejs styrelse som kommit fram till att det är en bra idé. Ingen annan. Däremot har vi haft fina dialoger med Hammarby hela tiden. 

Rikard von Yxkull, ordförande i Hammarby, uttalar sig om frågan.

– Vi har sagt att om vi ska gå in med våra resurser för att säkerställa verksamheten så måste vi också kunna göra det med personer vi litar på och har förtroende för framåt. Det är absolut inte villkorat men vi har kommit med förslag till valberedningen, det har vi gjort, sedan har de själva satt sig ner och tittat på de förslag som är inkomna och valt att lyfta fram de här personerna. Men det finns inga villkor, säger han till Fotbollskanalen. 

David Lind
david@fotbolltransfers.com