Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Simon Nilsson dumpas av Örgryte: "Är väldigt besviken och chockad"

Publicerad: 2020-06-04 19:45 Superettan

Simon Nilsson, 27, erbjuds inget nytt kontrakt. Nu riktar han skarp kritik mot Örgryte IS.

Simon Nilsson har suttit på ett kontrakt som löper ut i sommar, med option på ytterligare 1,5 år.

Nu har Örgryte IS bestämt sig för att göra sig av med 27-åringen, skriver Göteborgs-Posten.

– Jag är väldigt besviken och chockad, säger Nilsson till tidningen och fortsätter: 

– Man säger att man inte har pengar i coronatider, men jag tror att det är andra faktorer som spelar in att det inte blev någon förlängning. 

Mittfältaren skadade sitt korsband förra sommaren. Nilsson tror inte att det är skadan som är problemet, utan hans åsikter om ett planerat träningsläger i Spanien. Han tyckte att det var fel.

– Det sägs att dörren alltid är öppen och att man ska säga till om man vill lyfta saker man inte håller med om. Jag ifrågasatte något, kanske gjorde jag det vid fel tillfälle? Det har stuckit till i folks ögon att jag varit för ärlig. Sedan kan jag köpa att det är tränare och sportchef som bestämmer. Men att man först säger att man har dörren öppen och sedan nästa dag vänder ryggen till och inte ens hör hur det är med ens skada, det tycker jag är väldigt fult gjort, säger han till GP.

Örgrytes sportchef Igor Krulj bemöter kritiken från Nilsson.

– För mig finns det egentligen inte så mycket att kommentera om det. Jag kan bara säga såhär: Det som sägs i förhandlingar stannar oftast mellan parterna som berörs, och så hoppas jag att det ska vara. Sedan vad Simon Nilsson tycker och tänker i media ... det får stå för honom, säger han till GP.

David Lind
david@fotbolltransfers.com