Foto: Andrew Couldridge/Bildbyrån

Dejan Lovren: "Vi behövde visa stöd - det som hände i USA är oacceptabelt"

Publicerad: 2020-06-04 16:55 England

Dejan Lovren förklarar varför det var viktigt för Liverpools trupp att visa sitt stöd efter George Floyds död i USA.

Just nu pågår massiva demonstrationer i USA efter George Floyds död i Minneapolis.

Floyd greps av polis i förra veckan. En av poliserna höll sitt knä mot hans nacke i flera minuter.

Trots att Floyd vädjade om att han inte kunde andas vägrade polisen flytta sitt knä. Det hela slutade med att Floyd dog.

Många stora idrottspersonligheter har, liksom vanliga medborgare, reagerat kaftigt mot polisbrutaliteten gentemot färgade människor i USA.

I dagarna publicerade Liverpool en bild på sociala medier där hela truppen går ner på knä för att hedra George Floyd.

Liverpools mittback Dejan Lovren förklarar nu varför det var viktigt för laget att visa sitt stöd.

– Jag kände att vi behövde göra det. Det som hände i USA är oacceptabelt. Vi är alla av lika värde och vi ville dela det med världen, säger han till Sky Sports.

– Vi gjorde det och det är otroligt bra att människor får detta budskap. Alla bör behandlas lika, fortsätter Lovren.

Flera spelare i Bundesliga, bland annat Jadon Sancho och Marcus Thuram, uttryckte också sitt stöd efter sina mål i helgen. 

– Det handlar inte bara om hur du presterar och gör mål. Jag tycker att du bör använda din plattform, särskilt när du har miljoner människor som följer dig. Jag vill även bli erkänd som en man som sprider kärlek och positivitet. Jag ser på mig själv och det är som om jag har en plikt, säger Lovren.

– Ibland är det positivt, ibland är det negativt, men jag kommer inte att sluta med det. Det handlar inte om att visa upp vad du har eller något liknande. Det handlar om att göra bra saker runt om i världen. Jag vet när du gör något kommer vissa människor att döma dig och säga: "Håll dig till fotboll", eller något sådant, men jag håller inte med, fortsätter han.

Lovren har samtidigt ryktats bort från Liverpool. Men det är inget han tänker på nu.

– Mitt mål är att spela och vinna så många troféer som möjligt. Men för närvarande är fokus bara att vinna de två kommande matcherna och bli mästare. Därefter får vi se vad som händer, säger mittbacken.

David Lind
david@fotbolltransfers.com