Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Marko Johansson: "Vill inte ta ett för stort steg i karriären"

Publicerad: 2020-06-05 17:20 Allsvenskan

Malmös utlånade målvakt Marko Johansson tonar ned det gamla flyttryktet, resonerar kring Zlatan Ibrahimovics val – och längtar till starten.

Marko Johansson, 21, är för fjärde året i följd utlånad från moderklubben Malmö FF.

Ny klubbadress, efter vändor i Trelleborg och GAIS, är allsvenska nykomlingen Mjällby AIF.

För Fotbolltransfers.com berättar Johansson hur tankarna går inför säsongen.

– Jag vill få mina minuter, göra det så bra som möjligt och längtar efter att sätta igång. Vi siktar högt, men får ta match för match. Man såg i cupen att vi fått ihop det bra, och även om coronakrisen kom och det har gått lång tid sedan cupspelet börjar det mesta sitta.

Känslan är att Mjällby har en spännande satsning på gång.

– Det är klart att vi satsar. Om man inte satsar så är man lite ute och cyklar. Vi har fått ihop ett jättefint lag och mår bra tillsammans. Tränarna har varit tydliga med hur vi ska göra och det har blivit mycket genomgångar utöver själva träningarna.

Den unge målvakten sneglar samtidigt mot himmelsblått och mot förstavalet Johan Dahlin.

– Johan är i mina ögon Allsvenskans bästa målvakt just nu, så det är klart att konkurrensen är tuff i MFF. Jag har spelat tre år på högsta och näst högsta nivå i Sverige och känner att jag har plockat med mig erfarenhet. Jag skulle väl kunna vara redo att ta över när som helst när Johan känner sig redo att lägga skorna på hyllan.

För två år sedan placerades du i Roma. Hur mycket sanning låg i de ryktena?

– Det fanns ett intresse, men så långt som det gick enligt tidningarna… Journalisterna överdrev.

Du åkte inte ner och bekantade dig med klubben?

– Nej, det var mest ett intresse där vi hade snackat lite, men det blev inte mer än så. Jag vill inte ta ett för stort steg i karriären för tidigt, utan fortsätta göra mitt jobb i Sverige. Därefter får man se vad som händer, säger Johansson till Fotbolltransfers.com.

En som har spelat i både Malmö och i Italien är den svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

På frågan om hur Johansson ser på Hammarby-ryktena svarar den unge målvakten så här:

– Det är klart att man hade velat se honom i MFF-tröjan, men det är upp till honom vad han vill göra i livet. Det är inte min ensak. Om han tycker det känns bra för honom så gör han det och det är klart att vissa reagerar på det, men man gör alltid ett självmant val i livet.

Förstår du reaktionerna?

– Det är klart att man förstår reaktionerna, men valet han gjorde var valet han gjorde. Det måste ju finnas en anledning till att han valde Hammarby och inte Malmö. Malmö är störst i Skandinavien och vill gärna ha det som är deras. Det är svårt att säga varför han valde Hammarby, men det måste ligga något bakom det.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com