Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Adnan Maric tillbaka i Sverige: "Nu vill jag vinna Allsvenskan"

Publicerad: 2020-06-06 10:30 Allsvenskan

Som ung blev han utlandsproffs. Nu är Adnan Maric i Häcken och har höga förväntningar på säsongen.

Adnan Maric, 23, skrev i januari på ett kontrakt med BK Häcken över 2020, med option på förlängning.

I en intervju med Fotbolltransfers.com berättar mittfältaren varför han flyttade hem till Göteborg efter sin tid i Swansea.

– Det kändes rätt att komma till en stor och fin klubb med tuff konkurrens och många duktiga spelare. Häcken vill vara en klubb som ska fightas om att vinna och förhoppningsvis kan vi nå det målet. För mig kändes det som det rätta steget att ta.

Dina förväntningar på säsongen?

– Jag vet inte riktigt vad man ska kalla den här säsongen då det är en ovanlig situation för allihopa, men jag vill vinna. Man vill vinna ligan och visa att man är bäst. Samtidigt ska vi hantera den här situationen och visa att månaderna vi tränat extra har varit värda det, inte att vi har kört på utan att resultaten visar sig på planen.

Det blev fem år i Swansea för Maric, som blickar tillbaka mot en lyckad tid.

– Den var mycket bra, mycket lärorik. Man fick lära sig mycket och växte upp tidigare. Man blev en bättre spelare och lärde sig saker som man kanske inte hade lärt sig om man stannat och bott hemma. Man tog steget, bodde själv, blev självständig rätt så tidigt och den mentala styrkan växte, säger han till Fotbolltransfers.com.

Det blev spel i U18, U21 och U23. Varför blev det inget sista steg, in i a-laget?

– Det är lite svårt för mig att svara på den frågan. Det är många saker som ska klaffa, såsom rätt tränare, rätt trupp. Det blev helt enkelt inte så och man fick gå vidare.

Men det är inget steg du ångrar?

– Absolut inte. Jag är nöjd med flytten till Swansea och växte som både spelare och människa. Hade jag haft chansen hade jag nog gjort det igen.

Många utlandsproffs tar ett steg tillbaka, hem till Sverige, för att ta två fram. Är din ambition på sikt en ny utlandsvända?

– Det är inget jag har i tankarna. Det är svårt att prata om framtiden på det sättet. Just nu ligger all fokus på att vara så bra som möjligt och visa upp mig, höja kvaliteten och bidra, hjälpa Häcken att ta det sista steget. Om det leder till något i framtiden får tiden utvisa.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com