FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Beira-Mar intresserade av Filip Pivkovski: "Ett litet äventyr”

Publicerad: 2020-06-05 15:15 Övriga Sverige

Efter Malmö, Blackburn och Novara kan det bli ett nytt äventyr för Filip Pivkovski. Fotbolltransfers.com kan avslöja att det finns intresse från Portugal.

Filip Pivkovski, 26, gjorde åtta mål på 23 startmatcher för Ängelholms FF förra säsongen.

Division 2 sparkar snart igång, men Fotbolltransfers.com kan berätta att SC Beira-Mar, som huserar i portugisiska tredjeligan, är intresserade av den offensive pjäsen.

Pivkoski själv, med ett förflutet i Malmö FF, engelska Blackburn och italienska Novara, tar lätt på intresset.

– Jag har hört om intresse, men fokuserar på Ängelholm. Vi siktar på att gå upp och det är där all fokus ligger. Säsongen närmar sig och nu längtar man till starten, så jag har höjt nivån och tempot ännu ett snäpp på träningarna.

Men en flytt till Portugal lockar väl?

– Det är skoj att det finns intresse. Jag är pappa till ett barn nu och väntar ett till, och jag har en fru som stöttar mig till hundra procent, så visst hade det kanske varit spännande att ta ner familjen dit på ett litet äventyr. Men fokus ligger som sagt på Ängelholm.

Pivkovski gör dock ingen hemlighet av att det kan bli utlandet igen.

– Jag känner absolut att jag har en till vända i mig. Jag har utvecklats jättemycket som spelare och nu när man är pappa vill man självklart göra det bästa för familjen, så det är absolut möjligt. Men vi får se. Jag förväntar mig ingenting, utan tar det som det kommer, säger han till Fotbolltransfers.com.

Efter sin tid i Italien och England är han ganska klar i sin analys om skillnaden på fotbollen.

– I Italien är det mer taktiskt. Jag tror inte att något land är så fotbollskunnigt som Italien. Det var dock ganska likt i Nordsjälland när vi hade Kasper Hjulmand, i dag förbundskapten för Danmark, som tränare, säger Pivkovski och fortsätter:

– I England handlar det mer eller mindre bara om tempo, omställningar och att köra. Självklart finns det lag där som har sin filosofi, men det är inte många, kanske Manchester City, Arsenal och något till. Annars är det bara tempo som gäller.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com