FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Beiramar.pt

Busan Ipark jagar Marko Mitrovic: "Är smickrande"

Publicerad: 2020-06-05 12:50 Utlandsproffs

Marko Mitrovic huserar i Portugal, men medger i dag att det finns ett lukrativt erbjudande från Sydkorea.

Den svenske anfallaren Marko Mitrovic, 27, har kontrakt med SC Beira-Mar till 2020 med option på två år till.

Fotbolltransfers.com kan nu avslöja att Busan Ipark i sydkoreanska högstaligan presenterat ett konkret bud.

Spelaren själv gör ingen hemlighet av att att det finns ett attraktivt erbjudande från en klubb, även om han inte vill avslöja vilken.

– Det har kommit in ett konkret bud nu när Sydkorea har sitt lilla vinterfönstret på tre, fyra veckor. Beira-Mar har också erbjudit ett nytt förbättrat avtal och jag väntar och ser vad ägaren kommer att göra, hur han tänker och resonerar. Jag kommer att ta ett beslut den här månaden om jag stannar ett tag till eller lämnar nu.

Det låter nästan som en tidsfråga innan du flyttar?

– Man vet aldrig vad som händer och kan inte med hundra procent säkerhet säga det ena eller det andra, men det är väldigt smickrande att det kommer ett bud. Det har funnits intresse från andra klubbar, men den asiatiska marknaden intresserar mig väldigt mycket, säger Mitrovic till Fotbolltransfers.com.

Anfallaren hymlar inte om att den ekonomiska biten spelar in när han ska lägga sitt pussel.

– Asiaterna är mer eller mindre bäst i världen när det kommer till den biten. Sedan har jag hört att fotbollen är rätt bra och då blir det sammantaget svårt att tacka nej till ett bud från Sydkorea, Kina eller andra länder i Asien. Samtidigt får jag inte dåligt betalt här heller, säger han och fortsätter:

– Det är heller inte så att jag behöver skynda ur ett sportsligt perspektiv. Precis före coronaviruset hade jag fått igång karriären efter mina skador, så jag har inget emot att stanna här lite till, men Sydkorea intresserar mig väldigt mycket.

Du har tidigare sagt att du älskar Portugal som land. Står du fast vid det?

– Ja, jag har varit här sedan viruset bröt ut och trivs i min lägenhet och i staden. Beira-Mar har faktiskt ett underbart projekt på gång till nästa säsong. De kommer att förstärka, plocka in ännu bättre spelare.

Men för din del kommer ett beslut denna månad?

– Till hundra procent. Jag kommer att titta på båda erbjudanden och så kommer klubben och jag att ta ett beslut utifrån vad som är bäst för mig just nu. Det finns som sagt ingen anledning att skynda, men det är väldigt smickrande att ett bud ramlar in från en så stor klubb i Sydkorea.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com