Foto: Amir Cohen/Bildbyrån

Scaloni hoppas på övergång: "Är bättre om Martínez spelar med Messi"

Publicerad: 2020-06-03 10:50 Italien

Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni är övertygad om att Barcelona vore en perfekt flytt för Lautaro Martínez.

Den argentinske anfallaren Lautaro Martínez, 22, är en prioriterad måltavla för Barcelona inför nästa säsong.

Barça försöker förhandla ner prislappen på 111 miljoner euro genom att erbjuda Inter spelare i utbyte.

Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni hoppas att Martínez genomför sin flytt för att han ska spela ihop med Lionel Messi.

– Om han spelar med Messi är han bättre, utan tvekan. Utöver det kommer han senare att behöva kämpa för positionen (i laget) som han gjorde i Inter, säger han till TyC Sports och fortsätter:

– Vi måste vara lugna. Om han byter klubb kanske han inte behöver vara den obestridda startspelaren, och det kommer inte att påverka oss, så länge han har ett antal minuter som låter honom vara i form. Han har en enorm framtid och har fortfarande mycket att ge.

Den tidigare argentinske skyttekungen Hernan Crespo, som bland annat spelade för Inter, tycker dock att Martínez ska vänta med sin flytt.

– Jag skulle vilja att han stannar i Inter eftersom detta har varit hans första år som startspelare. Jag önskar att han hade lite mer av en solid grund innan en ny förändring kommer. Tåg saktar ner på de bästa stationerna och Lautaro är en av dem, säger han till David de las Heras på YouTube.

– Han är en mycket seriös och fokuserad kille. Jag gillar det verkligen. Han har mycket personlighet. Han är en komplett spelare som kan spela i anfallet både ensam och tillsammans med en annan anfallare, fortsätter Crespo.

David Lind
david@fotbolltransfers.com