Mikael Dorsin.
Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Rosenborg uppges jag Tim Prica: "Är en stor talang"

Publicerad: 2020-06-03 10:33 Allsvenskan


Malmös lovande anfallare Tim Prica kan hamna i Rosenborg. Där finns en svensk sportchef - som nu talar ut.

I december återvände Mikael Dorsin till norska storklubben Rosenborg BK - som han representerade i många år.

Svensken är den nye sportchefen. I en intervju med Fotbollskanalen berättar Dorsin varför han tog jobbet.

– För det första spelade jag länge i Rosenborg och det är en fin klubb. Jag är också bosatt i Trondheim, så det gjorde valet också ännu enklare. Jag kände att det var en fin möjlighet att få och en tung roll som passade mig. Jag har alltid tänkt att sportchefsrollen skulle kunna passa mig med tanke på hur min karriär var här och hur jag var som spelartyp. Utbildning och yrket (agent) jag hade tidigare gjorde att jag tyckte att det passade ganska bra, säger han.

En av Dorsins första värvningar var svenske anfallaren Dino Islamovic från Östersunds FK.

– Han är en ”flink” relationsspelare, en linkspelare. Han har den där funktionella tekniken och när vi spelar som vi gör, 4-3-3, är det viktigt att han klarar av att hålla i bollen, att han kan förvalta den, så att vi kan komma upp med resten av laget och sedan fördela den. Det enkla spelet, att kunna ”linka” med sina medspelare. Det tyckte jag att vi saknade lite grand och det var det vi ville få in med honom. Sedan har han kommit lite längre ned i planen i sina i tidigare klubbar och här kommer han att vara lite högre upp. Vi hoppas och tror att han kommer att vara mycket mer inne i boxen och komma till fler lägen. Han har visat att när han är inne i boxen så kan han göra mål. I Östersund hade han en lite djupare roll och här hoppas vi att han ska komma högre upp och då ska han förhoppningsvis göra ännu fler än vad han har gjort. Vi tror att han har den potentialen, säger han till Fotbollskanalen.

Dorsin betonar att Rosenborg tittar över hela Skandinavien i jakt på nya spelare. En annan svensk som starkt kopplas ihop med dem är Tim Prica.

Den 18-årige anfallstalangen sitter på ett utgående kontrakt med Malmö FF. Dorsin vill dock inte bekräfta intresset.

– Som jag har sagt någon tidigare så känner vi till Tim och han är en stor talang. Men vi gillar inte att kommentera spelare i en annan klubb. Men det är dumt att säga att vi inte vet någonting om honom, för det vet vi. Mer än så kan jag inte säga. Fotbollen är sådan, att man följer många spelare. Men av respekt vill man inte kommentera klubbar eller namn, säger han till Fotbollskanalen.

Talangens pappa Rade Prica spelade ihop med Mikael Dorsin i Rosenborg.

David Lind
david@fotbolltransfers.com