Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg kan fortfarande värva mittback

Publicerad: 2020-06-02 22:28 Allsvenskan

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson öppnar för en mittbacksvärvning, trots att Jesper Tolinsson fått A-lagskontrakt.

Den 17-årige backtalangen Jesper Tolinsson har signerat ett seniorkontrakt med IFK Göteborg.

Det innebär inte att han blir lösningen i mittbacksjakten.

– Det är inte hundraprocentigt åt något håll. Det betyder inte att alla dörrar stängs och inte åt det andra hållet heller, säger Kennet Andersson till Fotbollskanalen och fortsätter: 

– Men vi är väldigt glada. Jesper har varit uppe och tränat med oss. Han var även med på träningslägret och har väl tränat till 80 procent med A-laget och gjort det väldigt, väldigt bra. Vi vet att det är tidigt att komma upp som 17-åring, men han är extremt mogen och ligger väldigt långt fram. Han har haft en enorm utveckling. Vi känner att det mer eller mindre inte går att stoppa en sådan kille. Han ska upp i A-laget.

En ny mittback kan fortfarande plockas in innan fönstret stänger.

– Det är inte uteslutet, men det betyder heller inte att det gör det. Rasmus Wikström är också på väg tillbaka (efter korsbandsskada), men vi ser över läget hela tiden, säger sportchefen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Om man ser från januari, så är det naturligtvis en skillnad. Jesper har fått månader på sig att växa in i träningen som spelare och Rasmus har gått de här månaderna i rehab och kommit närmare en comeback, så det är klart att tid förändrar lägen. 

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com