Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Lazio om Milinkovic-Savic: "Varje situation ska utvärderas"

Publicerad: 2020-06-02 16:45 Italien

Real Madrid sägs utmana Paris Saint-Germain om Sergej Milinkovic-Savic. Nu uttalar sig Lazios sportchef.

Sergej Milinkovic-Savic, 25, är tongivande i ett Lazio som imponerat den här säsongen.

Den serbiske mittfältaren har placerats i Paris Saint-Germain, Tottenham och senast i Real Madrid.

Lazios sportchef Igli Tare tar i dag till orda om sin stjärna.

– Milinkovic-Savics band till staden och till Lazio är obrytbart, odödligt, eftersom det har vuxit och stärkts med åren. Å andra sidan - med tanke på situationen, hans vilja och allt vi pratat om kommer varje situation att utvärderas vid rätt tillfälle utan press och för alla parters bästa, säger han till Sky Sport Italia och fortsätter:

– Om vi hamnar i en sits som gör klubben och spelaren nöjda kommer det att tas i beaktande. Om inte så är han lycklig och vi är väldigt glada över att han stannar. Prislappen? Jag är inte så bra på att komma med siffror, men en sak är säker och det är att han är en spelare i toppklass.

Tare menar dock att en försäljning i dagsläget är utesluten.

– Lazio kommer definitivt inte att sälja just nu. Jag tror att mycket kommer att förändras på transfermarknaden eftersom pandemin är en engångsföreteelse som har förändrat allt. Därför måste vi vara kreativa och framför allt väldigt tydliga i våra planer kring nutid och framtid, säger han och fortsätter:

– Snart kommer vi att offentliggöra värvningen av Gonzalo Escalante från Eibar, som kommer att bidra med rätt erfarenhet och egenskaper till Lazio. Andra drag kommer vi att utvärdera med tränaren och utföra vid rätt tidpunkt. Det är farligt att diskutera övergångar nu i och med att vi kan skapa historia denna säsong och behöver all koncentration för att uppfylla den här drömmen.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com