Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Djurgårdens sportchef: "Vi utgår från att Danielson inte ansluter"

Publicerad: 2020-06-02 19:00 Allsvenskan

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson talar ut om Marcus Danielson, coronakrisen och även Zlatan Ibrahimovic.

Allsvenskan är tolv dagar bort och trots att det blir spel inför tomma läktare är lättnaden stor.

Regerande mästarna Djurgårdens IF går in i säsongen 2020 i hopp om att försvara sitt guld.

För Fotbolltransfers.com berättar sportchef Bosse Andersson hur coronakrisen har påverkat klubben.

– Jag skulle säga att det är en helt annan värld vi lever i nu och att allt styrs av något vi inte visste vidden av. Nu har det gått runt tre månader och det har varit en tuff tid för både fotbollen och livet i stort. Nu tar man inte längre saker och ting för givet, säger han och fortsätter:

– Mitt ansvar är att spelare och ledare ska känna sig trygga i Djurgården och det tycker jag att vi har hanterat på ett bra sätt. Vi har haft vår verksamhet i åtta, nio veckor och det har inkluderat en spelargrupp och tränare med hög kvalitet. När vi nu har ett datum då serien startar blir allt lättare efter denna extremt tuffa tid.

Fönstret har öppnat tillfälligt och stänger den 13 juni. Vad är era planer?

– Vi förhåller oss till att de spelarna som är i Djurgården är de som ska göra det. Vi vet att det är en tuff situation nu och man kan inte bara göra investeringar när man inte vet vad som händer. Om inget oförutsett händer planerar vi inte att värva fotbollsspelare.

Sparar ni er till det riktiga sommarfönstret?

– Sparar och sparar - vi är i en situation som många andra klubbar rent ekonomiskt. Man har inte vetat vidden av det här. Vårt ansvar är att driva Djurgården långsiktigt. Sedan planerar vi inte att sälja några spelare.

Andersson menar att även om krisen drabbat alla klubbar står Djurgården relativt stadigt i stormen.

– Jag tror att vi sitter i en väldigt bra sits för att göra det långsiktigt bra. Vi har mer uthållighet än vad andra klubbar har och kan tänka mer långsiktigt, även om vi självklart måste ha respekt för att det blir en helt annan värld nu och kanske redan börja titta på 2021, säger han till Fotbolltransfers.com.

Vad är målsättningen för 2020?

– Att vara med och slåss om Europaplatserna. Vi vann serien förra året, men jag tror inte att vi ses som favoriter. Det finns andra som är favoriter. Vi ska göra en bra säsong och jag tror att alla har respekt för Djurgården.

På frågan om han är nöjd med fönstret i helhet svarar sportchefen så här:

– Det är klart att vi har tappat en av Allsvenskans absolut bästa fotbollsspelare i Marcus Danielson och Allsvenskans skyttekung i Mohamed Buya Turay. För vilket lag som helst är det stora avbräck. Tack vare Danielsons, Tino Kadeweres och Aliou Badjis övergångar kan vi känna trygghet att driva klubben vidare. Det ger framtidstro, även om det i det korta perspektivt kan vara tufft.

Danielson tränar med er. Hur troligt är det att han spelar i Djurgården igen?

– I hans Dalian har situationen varit tuff och han är med oss och tränar, men vi har inga större förhoppningar om att han ska spela i Djurgården. Vi utgår från att han ska spela i Dalian. Det har spekulerats lite här och var, men än så länge är det bara spekulationer och då har vi inget mer att säga om det, säger Andersson till Fotbolltransfers.com.

Djurgården har plockat in bland annat Emmanuel Banda och Kalle Holmberg inför säsongen.

– Det är ju två kanonförvärv och jag tror absolut att det har varit bra för båda att ha fått lite mer tid att lära känna Djurgården. Jag tycker att de har haft en bra utveckling, så vi har stora förhoppningar på dem.

Ska du inte sno åt dig Zlatan Ibrahimovic innan han skriver på för Hammarby…?

– Jag vet att han bor på Östermalm och han verkar trivas där. Var han kommer att spela fotboll vet bara han, men han kommer inte att spela i Djurgården.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com