Foto: Hannah McKay/Bildbyrån

Giroud: "Därför förlängde jag med Chelsea"

Publicerad: 2020-06-02 14:14 England

Det talades länge om en flytt från London. Nu berättar Olivier Giroud varför han förlängde med Chelsea.

Olivier Giroud, 33, ryktades länge bort från Chelsea då han satt på utgående kontrakt.

Bland annat talades det om Inter för den franske anfallaren, som vann VM 2018.

Förra månaden meddelade dock Chelsea att man aktiverat en option och att avtalet förlängts till 2021.

Spelaren själv motiverar i dag varför det blev så.

– Klubben erbjöd mig till slut en chans att fortsätta här och jag accepterade omedelbart eftersom jag trivs här. Jag vill fortsätta vinna titlar och visa tränaren att han kan räkna med mig, säger Giroud till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Utöver det har vi hela situationen med coronaviruset och ”lockdown”. Därför kändes det inte rätt att flytta utomlands och börja om på ny kula med familjen. Jag tänker mycket på livskvaliteten och den har vi här. Mycket fokus ligger på familjen.

Giroud hymlar inte om att en övergång var nära i vintras.

– Tanken var att jag skulle lämna i januari då jag inte fick mycket speltid, något jag behövde för att komma med i den franska EM-truppen. Jag var väldigt nära en flytt, men tror verkligen att Gud ville att jag skulle stanna i Chelsea, säger han och fortsätter:

– Tränaren sa att han inte kunde släppa mig eftersom han inte hade någon ersättare. Jag tänker inte gå in på det mer, då alla vet vad som hände, men jag kan säga att tränaren pratade med mig privat och sa att jag skulle få mer speltid. Han höll sitt ord och då återstod bara för mig att prestera när jag fick chansen.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com