Mikael Hjelmberg.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

"Vi jobbar för att Amoo ska bli grönvit under sommaren"

Publicerad: 2020-06-02 11:49 Allsvenskan

Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg hoppas att Akinkunmi Amoo ansluter under sommaren.

Den nigerianske jättetalangen Akinkunmi Amoo, 17, har tidigare berättat att han signerat ett förkontrakt med Hammarby IF.

Den allsvenska klubben har dock förtydligat att det handlar om ett intentionsavtal, som inte är bindande.

Den 7 juni blir mittfältaren 18 år och kan då officiellt skriva på för Hammarby.

– Vi har väl hela tiden sagt att vi har haft, och fortfarande har, en ambition om att genomföra en transfer av "Akin" och den står kvar. Sedan måste han fylla 18 år innan vi kan göra någonting och det gör han på söndag. Vi får se om vi kan komma i mål, säger Bajens chefsscout Mikael Hjelmberg till Fotbollskanalen.

Hammarby har ännu inte räknat hem övergången.

– Det har vi inte gjort, vi har inte räknat hem honom än. Vi hoppas och jobbar för att han ska bli grönvit under sommaren. Den ambitionen har vi fortfarande kvar, men jag kan inte säga att vi har räknat hem honom, säger Hjelmberg till Fotbollskanalen.

På grund av coronapandemin kan värvningen bli lite mer komplicerad än vanligt.

– Planen nummer ett är att försöka få honom klar när han väl fyllt 18 år. Om vi då kommer så långt och får påskrifter och alla nödvändiga dokument på plats så ska det sedan påbörjas ansökningar om uppehålls- och arbetstillstånd och det är ambassader som ska samverka, han behöver förflytta sig från Nigeria till Sverige och frågan är om det ens går att göra just nu. Där måste vi också reda ut förutsättningarna för den förflyttningen, så det är en hel del som återstår, tror jag, innan vi förhoppningsvis kan se honom på plats, säger Hjelmberg till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com