Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Newcastle uppges jaga Joseph Okumu

Publicerad: 2020-06-01 23:16 Allsvenskan

Elfsborgs mittback Joseph Okumu kopplas ihop med Newcastle, Lille, Wolfsburg och Feyenoord.

IF Elfsborg värvade Joseph Okumu, 23, från amerikanska Real Monarchs i somras.

Den kenyanske mittbacken hann spela tre allsvenska matcher i höstas.

Nu skriver sajten Eyefootball.com att Newcastle kan värva Okumu i sommar och är redo att betala 500 000 pund, motsvarande 5,8 miljoner pund.

Enligt uppgifterna är Premier League-klubben på väg att vinna dragkampen om 23-åringen framför klubbar som Lille, Wolfsburg och Feyenoord.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson bemöter uppgifterna i en intervju med Fotbollskanalen.

– Jag såg att det stod något om det på Twitter, men vi har inte haft någon kontakt med Newcastle. Joseph har på kort tid gjort väldigt bra ifrån sig, vilket märkts, även om han inte spelat så många matcher, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Joseph har kvaliteter som är utöver det vanliga, vilket sprider sig och det är jätteroligt och positivt, men han har inte varit hos oss så länge. Det är positivt att det spekuleras om våra spelare och vi har flera där, men Joseph är en som har framtiden för sig och kvaliteter för att spela på en hög nivå. Han har dock precis kommit hit och vi ser fram emot att ha honom hos oss först.

23-åringen har kontrakt till sommaren 2022. Elfsborg medger att det finns intresse för Okumu, men betonar att det inte funnits något konkret än.

– Det har inte varit något konkret. Vi har en bra relation med Joseph och han är fokuserad på att prestera bra för oss. Det är inte aktuellt att han ska lämna redan nu. Det ringer väldigt mycket folk och frågar om honom och sådär, men så är det även med andra spelare i laget, även om det är extremt Joseph. Jag är visserligen part i målet, men det är en väldigt bra fotbollsspelare och mittback. Han ska få visa det i Elfsborg-tröjan ett tag till, säger Andreasson till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com