Henrik Berggren.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurgården öppnar för fler nyförvärv

Publicerad: 2020-06-01 14:55 Allsvenskan

Djurgårdens vd Henrik Berggren medger att truppen kan behöva ytterligare spets inför den allsvenska starten.

Djurgårdens IF går in i säsongen med ambitionen att försvara sitt SM-guld. I slutet av februari såldes backstjärnan Marcus Danielson till Dalian för 50 miljoner kronor.

Den allsvenska klubben hann inte ersätta honom innan coronapandemin bröt ut ordentligt. Nu är sportchefen Bosse Andersson försiktig på marknaden.

– Jag säger inte att det inte kommer bli några värvningar, men spelarköp eller omförhandlingar är inget vi har diskuterat de senaste tre månaderna. Vi kan inte göra spelarköp bara för kortsiktiga resultat, säger han till Sportbladet.

Djurgårdens vd Henrik Berggren är dock tydlig med att spelarvärvningar alltid är aktuella.

– Det är något jag och Bosse håller på att tjafsa om hela tiden. Nu fick vi ett förlängt transferfönster här i två veckor och det är klart att det kan finnas behov av någon enstaka spelare till oss. Men vår långsiktiga ekonomi väger tyngre. Men det är något vi får diskutera allra närmsta tiden, säger han till Sportbladet. 

– Det är klart att det kan finnas behov av någon mittback efter som vi sålde Marcus Danielson väldigt sent innan pandemin bröt ut. Det var något vi tänkte ersätta då sedan satte vi bomstopp på alla utgifter i mars. Men det behovet kvarstår, fortsätter Berggren.

Och Djurgården tittar på olika namn.

– Det är klart att det finns namn, men vi får se hur transfermarknaden utvecklas. Det kan också öppna upp beroende på hur det ser ut ute i Europa, men det är lite för tidigt att säga nu, säger Berggren till Sportbladet.

Just nu tränar just Marcus Danielson med Djurgården eftersom den kinesiska ligan ännu inte startat. Sportchefen är dock tydlig med att det ännu inte finns diskussioner om att låna tillbaka 30-åringen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com