Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Agent: "Icardis övergång ett tecken på sänkta övergångssummor"

Publicerad: 2020-06-01 00:08 Övriga Europa


Paris Saint-Germain lyckades pressa ner Mauro Icardis prislapp. Det är ett tecken på en ny transfermarknad, enligt agenten Alessandro Moggi.

Mauro Icardi, 27, skrev på för Paris Saint-Germain på söndagen. Han köptes loss från Inter.

Den ursprungliga köpoptionen låg på 70 miljoner euro. Prislappen sänktes dock till 50 miljoner euro plus bonusar (5 till 8 miljoner euro).

Enligt agenten Alessandro Moggi, som inte representeras Icardi, menar att detta är den nya verkligheten efter coronakrisen.

– Effekterna av den ekonomiska krisen på fotbollen kommer att bli våldsamma. Allt detta genererar en minskning av värden och en tendens att byta spelare snarare än att köpa dem. Det innebär inte att det kommer att bli färre övergångar, om något kommer de att öka, men de kommer att vara mer kostnadseffektiva, säger han till Corriere dello Sport och fortsätter:

– Till exempel hade Icardi en köpoption på 70 miljoner euro, men affären stängs för 50 miljoner euro plus bonusar. Jag antar att alla övergångssummor troligen kommer sänkas med 30 procent. Färre stora stjärnor kommer att lämna toppklubbarna, för de vill inte förlora värde. Om en spelare är värd 80 miljoner euro och du i dag bara kan sälja honom för 50 miljoner euro, är det bättre att vänta ett år.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com