Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

AIK talar ut om Karlsson, Milosevic och marknaden

Publicerad: 2020-05-30 11:30 Allsvenskan

AIK:s sportchef Henrik Jurelius kommenterar transfermarknaden, en eventuell värvning av Alexander Milosevic och Per Karlssons framtid.

AIK meddelade i går att man innan skatt gått 20,5 miljoner kronor back första kvartalet i år.

Coronakrisen har slagit hårt mot Solnaklubben. Sportchefen Henrik Jurelius berättar nu för SportExpressen att det troligen blir ett lugnt sommarfönster.

– Det kommer med största sannolikhet att vara ganska lugnt på den fronten vilket nog är ett svar som du kommer att få från många sportchefer just nu, säger han.

Klubblöse mittbacken Alexander Milosevic, 28, är en spelare som länge varit på tapeten.

– Vi försöker alltid ha en dialog med före detta spelare även om det bara är för att hålla en social kontakt, men det är samma sak där. Eventuella transfers ligger på is, säger Jurelius till SportExpressen.

Sportchefen har inga krav på sig att sälja spelare.

– Jag känner mig inte tvingad att sälja spelare i sommar och för att kunna sälja en spelare så ska det finnas genuint intresse från köpare också. När och om en sådan förfrågan kommer så bedöms det på vanligt sätt, säger han till SportExpressen.

Samtidigt sitter trotjänaren Per Karlsson, 34, på ett utgående kontrakt. I dagarna öppnade mittbacken för en flytt inom Allsvenskan om det inte blir en förlängning.

– Då hans kontrakt är ett av flera kontrakt som löper ut efter säsongen så ser jag inget konstigt i att han svarat så på en direkt fråga, om han kan tänka sig spel i en annan klubb, om det inte blir någon fortsättning i AIK. Jag kommer att prata med honom, och de andra som har ett utgående avtal när vi vet mer om hur den pågående situationen kommer att påverka oss, säger Jurelius till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com