Foto: Charles Platiau/Bildbyrån

Inters sportchef talar ut om Cavani, Mertens och Werner

Publicerad: 2020-05-29 16:54 Italien

Det har talats om Edinson Cavani, Dries Mertens och Timo Werner. Inters sportchef tar i dag till orda.

Trots att fotbollsvärlden står still har flera spelare kopplats ihop med Inter.

Edinson Cavani från Paris Saint-Germain och Dries Mertens från Napoli kan ansluta som bosman.

Dessutom talas det om en annan anfallare, nämligen RB Leipzigs eftertraktade kugge Timo Werner.

Inters sportchef Piero Ausilio inleder med att uttala sig om just Werner.

– Jag ska vara ärlig - jag har alltid gillat honom och vi har haft ögonen på honom ett bra tag. Han kommer dock inte komma hit av olika anledningar. Förhandlingar har aldrig ägt rum då jag vet vad spelaren kräver. Han har en utköpsklausul, men kommer inte att vara här nästa säsong, säger Ausilio till transferexperten Gianluca Di Marzio och fortsätter:

– I övrigt har Inter kunnat locka spelare som bosman. Spelare som Stefan De Vrij, Diego Godin och Kwadwo Asamoah har förstärkt vår trupp. Vi måste alltid titta på vad de erbjuder och Cavani är en av dessa spelare. Men om jag skulle säga att vi seriöst övervägt att ta in honom ljuger jag. Anledningen är enkel – vårt anfall utgöras av Romelu Lukaku och Lautaro Martinez och vägs upp av Alexis Sanchez.

Ausilio resonerar vidare.

– För många är Alexis avskriven, men vi tror att han alltjämt kan vara användbar. Sedan har vi Sebastiano Esposito. Där ska vi utvärdera om han bör skaffa sig erfarenhet någon annanstans. Vi kommer att fundera över en fjärde anfallare, men just nu är Cavanis profil ingen prioritet när det gäller att förstärka en lagdel som redan är stark.

Slutligen uttalar sig sportchefen om Mertens.

– Jag har en utmärkt relation med Napolis sportchef Cristiano Guintoli och pratade med honom nyligen. Jag vet inte om Mertens har signerat ett nytt avtal med Napoli, men vore inte förvånad om han stannar där. Jag förstår inte denna mediala uppståndelse.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com