Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Besara tränar med Örebro SK: "Vi har snackat"

Publicerad: 2020-05-28 14:11 Allsvenskan

Nahir Besara har tidigare öppnat för en allsvensk återkomst. Nu tränar han med gamla klubben Örebro SK.

Nahir Besara, 29, har representerat cypriotiska Pafos FC senaste säsongen.

Nu är den offensiva mittfältaren hemma i Sverige igen och letar ny klubb. Örebro SK har tidigare bekräftat sitt intresse för sin tidigare stjärna.

Nerikes Allehanda skriver nu att Besara gästade ÖSK:s träning i dag.

– Det är ett besök kan man säga. Det är kul att träffa grabbarna. Nordin (Gerzic) är fortfarande en av mina bästa vänner. Man kommer hit och träffar grabbarna och tränar lite, så det är ett besök. Jag var ju här förra året också, säger han till NA efter träningen.

Besara betonar att han inte har bråttom att ta ett beslut om framtiden. Något bud från ÖSK finns ännu inte.

– Nej, men vi har snackat. De kommer nog att komma med något förmodligen snart. Det gäller också för dem att inte äventyra för mycket heller. Det är kris i världen, så man ska inte riskera för mycket. Vi får kolla den närmsta tiden om det blir ÖSK eller vad som. Men det är kul att vara här och känns som hemma för mig, säger han till NA.

ÖSK:s manager Axel Kjäll har ett tydligt budskap till fansen som hoppas på Besara.

– Det enda jag kan säga är att vi kommer att titta på och se om det finns möjlighet att få se honom i ÖSK-tröjan igen. Sen intresset som är runtomkring nu och många pratar om det visar på att han gjort mycket gott för klubben när han var här. Det syntes också när han kom in i morse, så var det många som var glada att se honom igen, säger han till NA.

Kjäll uppskattar att Besara velat träna med ÖSK.

– Jag tycker det är kul. Södertälje och Örebro är ju avståndsmässigt ganska nära, men det finns ju fler klubbar som säkert skulle ta emot honom med öppna armar. Det är klart att vi är glada att han är här och han är välkommen hit, säger han till NA.

David Lind
david@fotbolltransfers.com