Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Seljmani: "Jag hade gjort över 20 mål för Malmö FF"

Publicerad: 2020-05-27 20:50 Allsvenskan

Joakim Persson hävdar att Astrit Seljmani hade öst in mål för ett lag som Malmö FF. Något som Varbergs stjärna håller med om.

Astrit Seljmani, 23, var en bidragande faktor till att Varbergs BoIS tog steget upp i Allsvenskan i höstas.

Anfallaren gjorde 15 mål och fyra assist i Superettan. Han jagades av allsvenska klubbar, men valde till slut att förlänga med Varberg.

I dagarna hyllades Seljmani av tränaren Joakim Persson - som menar att anfallaren hade gjort över 20 mål per säsong om han spelat för Malmö FF.

"Om jag ska vara ärlig hade jag inte bytt honom mot någon forward i Allsvenskan", sa Persson till Sydsvenskan.

I en intervju med Fotbolldirekt.se bemöter Seljmani hyllningarna från tränaren.

– Det är härliga grejer han säger. Men som han säger också, jag tror inte många allsvenska försvarare är beredda på att möta en forward som jag. Att det inte är den typiska forwarden som är aningen är djupled eller target, utan en som kan göra lite både och. Tappar jag boll så kan jag vara nere i eget straffområde och jagar den, säger han till Fotbolldirekt.se.

– Jag tror inte många försvarare är beredda på det, att jag jagar på en långboll i 90:e minuten fast jag sprungit hela matchen. Det ska vara jobbigt att möta mig, fortsätter 23-åringen.

Seljmani håller med om att han hade kunnat göra över 20 baljor i MFF.

– Ja, klart. Är man ett topplag i allsvenskan och tagit 70 poäng på en säsong, då ska forwarden i laget göra minst 15 mål. Men jag är nöjd med den omgivningen jag har här också, jag gjorde 15 mål i fjol med dem runt omkring mig. Som forward... man ska inte vara nöjd med att göra ett mål, har man gjort ett ska man göra flera. Det är den inställningen jag har, man tittar alltid framåt, säger han till Fotbolldirekt.se.

David Lind
david@fotbolltransfers.com