Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Per Karlsson öppnar för spel i annan allsvensk klubb

Publicerad: 2020-05-27 19:08 Allsvenskan

Per Karlssons kontrakt med AIK löper ut efter den här säsongen. Trotjänaren vägrar utesluta en flytt inom Sverige.

Per Karlsson, 34, har tillhört AIK sedan säsongen 2003. Förutom två utlåningar till Väsby United och Åtvidabergs FF har mittbacken varit Solnaklubben trogen sedan dess.

Trotjänaren sitter nu på ett utgående kontrakt med AIK. Karlsson hoppas att Allsvenskan kan dra igång 13-14 juni som planerat.

– Det känns som vi har ställt in oss på nya datum hela tiden, men nu blev det väl ett utropstecken här senast och nu är vi inställda på 14 juni, säger han till SportExpressen.

Karlsson är imponerad av de nya unga killarna som kommit in i AIK och pekar ut några.

Robin Tihi och Eric Kahl. Men också Paulos Abraham visar fina tendenser. Robin och jag är direkta konkurrenter, men jag är väl i den åldern nu där jag blir glad när det kommer upp så bra unga spelare än att bli någon som gnäller.  Sedan tycker jag att kvalitén är hög nu i allt det vi gör. Vi är bättre tränade i år än tidigare år och det är för att vi vet att det kommer krävas mer utav oss i år gällande allt, säger han till SportExpressen.

Vad gäller sin egen framtid är allt oklart just nu. Just nu finns inga samtal om framtiden, med tanke på situationen med corona. Karlsson medger att han kan tänka sig spel i en annan allsvensk klubb.

– Jag måste säga ja på den frågan. Jag ser mig själva spela även nästa säsong och kommande år därefter. Så jag måste göra det. Sedan vad det innebär, det återstår att se, säger 34-åringen till SportExpressen.

Djurgårdens IF och Hammarby IF är helt uteslutet menar Karlsson - som inte stänger dörren helt för IFK Göteborg.

– Svårt att säga. Det vore en sak om AIK ville ha en och IFK Göteborg ville ha en, då hade valet varit enkelt, säger mittbacken till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com