Foto: Annegret Hilse/Bildbyrån

José Mourinho: "Det blir färre galna övergångar nu"

Publicerad: 2020-05-27 14:33 England

Tottenhams manager José Mourinho är övertygad om att coronakrisen kommer ha en stor inverkan på transfermarknaden.

Den europeiska toppfotbollen har stått still i många veckor nu och klubbarna blöder ekonomiskt på grund av uteblivna intäkter.

Bundesliga är igång igen. La Liga, Serie A och Premier League har också goda förhoppningar om att slutföra säsongen i sommar.

José Mourinho har genom åren gjort många storvärvningar i sina klubbar. Han räknar dock med en lugn sommar för Tottenham och marknaden i helhet.

– Det är normalt att du kommer att ha en annan marknad, jag ser inte att världen - speciellt fotbollsvärlden - är redo för galna summor som vi brukade ha. Den första frågan efter detta är när kommer ransferfönstret att vara? Jag tror inte att det kommer att vara i juli eller augusti längre, det måste pågå längre än så, säger han till The Guardian och fortsätter:

– Jag skulle vilja att min klubb ska vara vad jag vet att vi kommer att vara: förnuftig, balanserad och inte spendera floder av pengar. Vi försöker respektera situationen, inte bara fotbollen utan situationen i världen och samhället i stort. Men det är det sista vi tänker på, vi tänker inte på det. Det finns inga samtal om det. Vi tänker på säkerhet och att följa varje regel.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com