Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Al-Ammari om Djurgården och Hammarby: "Fokus på J-Södra"

Publicerad: 2020-05-27 08:00 Superettan

Han har kopplats ihop med två allsvenska toppklubbar. Jönköping Södras mittfältare Amir Al-Ammari talar nu ut om framtiden.

Amir Al-Ammari, 23, stod för 30 av 30 startmatcher i Superettan förra säsongen.

Mittfältaren svarade för sju mål och tre assist för sitt Jönköpings Södra IF.

Därefter har det talats om både Djurgårdens IF och Hammarby IF för Al-Ammari.

För Fotbolltransfers.com berättar han att han enbart koncentrerar sig på nuet.

– Jag tränar som vanligt med Jönköpings Södra och väntar på beskedet hur det blir med säsongen. Det är där mitt fokus ligger.

Vad säger du om ryktena om DIF och Bajen?

– Det har väl snackats om både och, men jag fokuserar mest på att jag har ett halvår kvar på mitt kontrakt. Det är där jag ligger just nu, sedan får vi se vad som händer. Avtalet sträcker sig säsongen ut, så det är i så fall från 30 juni jag kan börja prata med andra klubbar.

Känns Stockholm som ett rimligt steg?

– Jag har min bror uppe i Stockholm, så jag brukar vara där och hälsa på. Det är självklart något jag skulle kunna tänka mig, men vi får se vad som händer, säger han till Fotbolltransfers.com.

Al-Ammari hymlar inte om vad som blir viktigast när han eventuellt väljer att flytta.

– Självklart är  det att komma till en klubb som tror på mig och till en tränare som spelar en fotboll jag trivs med. Speltid är det viktigaste, men det får man inte gratis, utan man måste visa framfötterna och förtjäna sin plats. För mig handlar det om att ta nästa steg.

Efter en lyckad fjolårssäsong, får man ändå säga.

– Säsongen innan var jag väldigt mycket fram och tillbaka in i och ut ur startelvan. Det blev 14 startmatcher och 14 inhopp, så jag bestämde mig ganska tidigt för att ha målet att starta 30 matcher 2019. Jag gick in för det och det höjde min nivå.

Och nu står allt still. Är det jobbigt att få träna men inte tävla?

– Självklart, men jag tycker att vi har en bra träningsgrupp där alla visar att de vill vinna. Det blir tävlingar på träningarna. Sedan saknar man ju att få gå ut på hemmaplan, spela på en bra gräsmatta inför publiken och ta tre poäng.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com